Hogyan vessünk véget a gonosz hatalmának és a hazugságoknak?

2012.02.13 13:17

 

Hogyan vessünk véget a gonosz hatalmának és a hazugságoknak?
 
 
Ez a kérdés foglalkoztat mostanában. Sok ismerősöm mesélt saját életében most meglévő problémáiról. Sokan mesélték, hogy valahogy olyan dolgok kerülnek előtérbe magánéletükben, ami eddig még sohasem. Lehet ez egy vita, szülőkkel való konfliktus, önismerethiány, erkölcsi válság, bármi. Hát nem érdekes ez a párhuzam? Konfliktus az országban és konfliktus a magánéletben. Hogyan is van ez az összefüggés?
 
Aztán egyszer csak bevillant valami: mi, akik időt, energiát nem sajnálva megyünk ki nap, mint nap a terekre országszerte tüntetni a hazugság ellen, mi vajon megoldottuk saját életünkben élethazugságainkat? Mi, akik ilyen elementáris erővel, összefogással lépünk fel a hazugság ellen hogyan is várnánk el Gyurcsánytól, hogy lemondjon, ha saját életünkben magunknak is hazudunk? Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy ez egy ellentüntetés lenne, gyorsan elmondom: nem erről van szó. Azt mondom csak, hogy azzal tudnánk elősegíteni Gyurcsány felemelt kezekkel való távozását, ha először mindenki magába nézne és megismerné saját élethazugságait. Mi az, amit nem akarok magamról beismerni? Legyünk magunkhoz őszinték és nézzünk a tükörbe! Milyen dolgokat hazudok magamnak? Például azt, hogy szép, okos, jólnevelt, türelmes, alázatos, kedves, másokra odafigyelő, csöppet sem egoista stb. vagyok? Ezek a kérdések jönnek most elő hirtelen minden egyes magánéleti problémánkban, veszekedésben, munkahelyi, családi vitákban. Eddig is történtek ilyesféle dolgok velünk. MOST viszont olyan dolgok is felszínre kerülnek, kerülhetnek – ha odafigyelünk rá - amiket ezeddig még magunknak sem vallottunk volna be. Nagy lehetőségünk van most szembenézni saját felszínre került hazugságainkkal. Változtatnunk kell magunkon ahhoz, hogy az ország sorsában is változás történhessen! A legjobbat kell kihoznunk magunkból, a szeretet nevében.
 
 
 
Karácsonykor megszületik a Fény. De ne felejtsük el, hogy a fény megszületése előtt van a legnagyobb sötétség és a legnagyobb hideg. A problémáink is ilyenek, egyedül érezzük magunkat benne, szenvedünk tőlük, de csupán azért, hogy jobbítson rajtunk és felszínre hozza igazságainkat. A nappalok is egyre rövidebbek lesznek. Mi most ebben az időszakban vagyunk. Egyre sötétebb lesz, és szép lassan magunkra hagynak minket a fény lényei, hogy meglássák, hogyan boldogulunk magunk. Szeretetből teszik. Mert a harcot mindenkinek magának egyedül kell megvívnia, hiszen szabad akaratot adott nekünk Istenünk.
 
Ezt erősíti az az időszak, ami ezen a héten kezdődik. Pénteken 29-én Mihály ünnepe van, azé a főangyalé, akit mindig egy karddal és mérleggel ábrázolnak a szobrokon. A kard a bátorság, küzdelem, harc jelképe, azé a kardé, ami minden gonoszt és kísértést legyőz, a mérleg pedig a mérlegelés, az igazság jelképe. Ezzel van most dolgunk. Bátran kell az igazság mellett letenni a voksot. Bátran szembe kell nézni saját hazugságainkkal. Ez jó önismereti gyakorlat is egyben. Ha szeretnénk megoldani országunk konfliktusait, kezdjük el megoldani először saját belső hazugságainkat. Minél többünknek sikerül, annál gyorsabban távozik a gonosz az ország éléről, és lép helyébe egy sokkal igazabb, erkölcsi alapú irányítás. Ezért próbáljunk meg tenni nap mint nap, a mindennapjainkban. Ha másképp nem megy, imádkozzunk Szent Mihályhoz azért, hogy segítsen nekünk szembenézni magunkkal. És mert mi magunk vagyunk az ország, kérjük ezért, merjük kérni az ország Oltalmazóját, Nagyboldogasszonyunk segítségét. Mutassuk meg Neki, hogy mi TUDJUK, hogy Ő soha nem veszi le rólunk a kezét, mint ahogyan azt a gonosz szeretné velünk elhitetni. Higgyünk abban, hogy önmagunk igazságának felfedezésével, szeretettel, összefogással, le tudunk győzni mindenféle hazugságot legyen az belső vagy külső. Soha nem késő változtatni magunkon. A jelenlegi helyzetben ez a legbiztosabb út, hogy az országban is változhassanak a dolgok. Mert érett-e a nép egy erkölcsös, morális szempontból feddhetetlen vezetőre, ha maga a nép sem rendelkezik ilyen jellemmel? Mutassunk példát! Engedjük, hogy megszülessen bennünk a fény! Csak a fény képes eloszlatni a sötétséget, a gonosz hatalmát, ami körülvesz bennünket. Ezt a fényt pedig csak saját áldozatos munkálkodásunkkal, SZERETETTEL tudjuk meggyújtani. Ez a magyarság feladata és minden egyes magyar emberé. Ez az Angyali Szent Koronánk üzenete is! Nagyon ősi üzenete ez a Koronának: mire várunk hát? Változtassunk, hogy változhassanak körülöttünk a dolgok és örökre véget vethessünk a hazugságoknak!
 
 
 
 
 
Dózsa Eszter
 
Győr