Igenis meg lehet élni 47 ezer forintból - állítja az arcátlan fideszes politikus

2012.02.14 15:23

Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból - mondta Zsigmond Marcell Borsod megyei fideszes politikus tegnap az RTL Klub esti híradójában.



 

Negyvenhétezer forinttal érkezett az éhségmenetről Gúr Nándor MSZP-s politikus, aki felszólalásában a szociális válságról beszélt és átadta Cséfalvay Zoltán államtitkárnak a pénzt, amelyet a Miskolcról indult menet résztvevői adtak össze. Az ellenzéki politikus ezzel arra utalt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint ennyi pénzből is meg lehet élni. 
Ezt vérlázítónak és cinikusnak nevezte, emlékeztetve, hogy Magyarországon sok helyen már nem a szegénység, hanem a nyomor az úr. Cséfalvay Zoltán úgy válaszolt, azon dolgoznak, hogy a fizetés ne zsebbe menjen, ne így, "az asztalra téve" cseréljen gazdát, ezt szolgálja a 16 százalékos adó is. Az államtitkár amúgy pontosította minisztere szavait. Mint mondta, Matolcsy úgy fogalmazott, hogy a 47 ezer forint kifejezetten szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik 28 ezer 500 forintból meg tudtak élni.