Megszűnt a kommunista.net

2012.02.13 18:39

 

Elvtársak! Hát ilyen könnyen feladjátok? Nincs bennetek semmi kitartás, dac, csak azért is? Nem örömmel írjuk ezeket a sorokat. Igaz, hogy volt számtalan olyan hozzászólás is a fórumotokban, ahol elmondtak minket mindennek, de viszont sok olyan is, amiből bizony lehetett tanulni. Szinte személyes ismerőseink voltak a rendszeres hozzászólók, és az utóbbi időben - talán észre is vettétek - már nem provokáltunk titeket.

Ennek ellenére kissé ellaposodott a honlap, de az ilyesmi természetes, nem lehet mindig padlógázzal haladni. Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de nekünk egy érdekes politikai játék volt a veletek való áttételes módon és módszerekkel folytatott dialógus. A rendszeres hozzászólók megismerése után tudtuk, hogy ki a cionbolsevista, az internacionalista kommunista, és a nemzeti kommunista. Ezt meg is írtuk, és a válaszaitok valóban érdekesek voltak. A legjobb deakandras eszmefuttatása volt, melyben a fehér és a vörös kommunistákról értekezett.

A munkásállami írásunkra (ki tekinthető munkásnak és ki nem) szintén nagyon jellemző válaszokat kaptunk. Teljesen polarizálódott, ellentétes véleményeket, melyekből komoly tanulságokat lehetett levonni. Phoenix elvtárs igen nagy ellenségünk volt, és ennek ellenére ő is hiányzik, mert véleményeiben a tudás (és egy kis nagyképűség) mellett jól felépített logikai rendszert ismerhettünk meg. Encore, red és a többiek a kommunista képlet különböző irányzatait képviselték, és a napi eseményekre reagálásuk annyira jellemző, és sokszor kiváló volt, hogy valóban hiányoztok.

A legfurcsább számunkra az, hogy nincs semmilyen indoklása a megszűnésnek. Pontosan láttuk a belső vitákat, a szerkesztői jogok megvonásait, és a sértődöttségeket. Ezek nem jó dolgok, de egy közösségben, ahol bizonyos mértékű (szokatlanul nagy) a véleménynyilvánítás szabadsága, ezek elkerülhetetlenek. Ez még nem ok arra, hogy csendbe burkolózzatok. Thürmer elvtárs írásait mindig elolvastuk és kielemeztük. Mi őt egy becsületes ellenfélnek tartjuk, és nem értettünk egyet azokkal a kommunistákkal, akik állandóan támadták. Kevesen védték, és ez is egy kissé szokatlan a kommunista eszmeiséget követők világában. Igaz, Biszku elvtársatok mellett sem álltatok ki. Ő egy rossz elvtárs volt? Nyilván voltak bűnei, lehet hogy nem is kicsik, de csak neki egyedül?

Vagy talán az volt a gond, hogy a nemzeti kommunisták kezdtek megerősödni? A RED-HELP honlapot is a nemzeti kommunisták uralják? Ez nyilván tűrhetetlen egy cionbolsevista számára. Na de elvtársak, nem ez a megoldás. A cionbolsevista eszmeiségű szélsőséges elvtársnak az a dolga, hogy védje a saját eszmeiségét. Még akkor is, ha védhetetlen. Micsoda dolog az, hogyha kifogyok az érvekből, törlök mindent, és nem hagyom szóhoz jutni a máshogy gondolkodó elvtársaimat. Így nem fog kialakulni soha egy közös nevező.

Elvtársak! Ti igazi ellenfelek voltatok. Érvekkel, példákkal, komoly tudásra alapozott megnyilvánulásokkal csak nálatok találkoztunk. Az a kevés fröcsögés, ami néha előjött, belefért a keretbe. Úgy vagyunk most veletek, mint ti vagytok Csurkával. Ellenfél, néha ellenség volt, de valahogy mégis hiányzik. Az újak mások, rosszabbak, egyéniség nélküliek. Nem érdemes velük még vitatkozni sem. Valóban sajnáljuk, hogy a kommunista.net befejezte működését.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info